Off to neverland, second star to the right



-1,6kg visade vågen idag hos viktväktarna och jag fick min andra guldstjärna. Det känns helt crazy och underbart på samma gång.


Chokladkakor

 Chokladkakor (12st), 2 points per kaka

2 äggvitor
2 1/4 dl florsocker
1dl kakao
2 tsk vetemjöl
1/2 tsk vaniljsocker
50g hackad mjölkchoklad

1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. 
2. Vispa äggvitorna i en ren ganska stor bunke till ett relativt hårt skum. Blanda i florsocker, kakao och mjöl lite i taget medan du vispar. Tillsätt vaniljsocker och låt blandningen stå i 20min och tjockna.
3. Lägg 12 tsk av smeten på plåtarna med ett jämnt mellanrum. Strö över chokladen. 
  
4. Grädda i 12-15 min tills kakorna är fasta & lite spruckna. Låt svalna.

Det här tyckte jag var supergott och passar bra till att baka då man har lite extra tid. Lite bökigt att göra men så brukar det vara när man bakar tycker jag. Maräng-choklad aktig smak. 
Ska man variera kosten så ska man variera godsakerna med tycker jag.

Investment in me, myself and I

Nagelolja och handkräm har inhandlats för att ta hand om mina stackars naglar och händer. Nu har det iaf gått 3 dagar sedan jag slutade med min ovana. So far so good.  CNDs Solar oil och deras handkräm Creative Sensations ska vara jättebra så vi får se om naglarna återhämtar sig bättre och snabbare.  


Jag och skumkantarellerna

 Igår åt jag 100g skumkantareller för 6 points men jag höll mig inom pointsgränsen. Man fick ganska mycket för 100g och jag var nöjd efteråt. Men ändå har jag lite skuldkänslor för att jag åt det. Undrar varför?
Det jag är glad för är att jag inte vräkte i mig annat godis. Jag hade planerat och organiserat för att jag skulle ha råd med det. Annars hade jag säkert plockat på mig en massa godis som var betydligt mer pointsrikt och ätit betydligt mer än 100g.

Nu ska jag plugga vidare. Usch det är hemst att vara instängd en solig dag pga en tenta. 

Vissa dagar

Ibland så möter man människor som är så himla otrevliga. Ibland har man en dålig dag. Ibland kryllar ens dåliga dag med massa otrevliga människor och slutresultatet blir en hemskt fruktansvärd dag. Idag var en sådan. Usch säger jag bara. I vanliga fall hade jag nog proppat i mig en halv liter glass och en påse godis innan jag mådde bättre. Men nu är det så att jag inte gjorde det. Istället tog jag tre djupa andetag på vägen hem och köpte lite god frukt. Det ska jag ha att smaska på ikväll tillsammans med en twister. Jag är stolt över mig själv. Med små förändringar kommer man långt.   

No more

Jag har bestämt mig för att sluta bita på naglarna. En ovana jag har haft sedan jag varit 4 år. Rätt så äcklig ovana när man tänker efter. Det kommer bli tufft men i år är det förändringarnas år. Jag ska lyckas, så enkelt är det. 
image22

Banan drink

image211 stor banan
4dl lättmjölk
2-4 iskuber

Dela bananen i bitar och mixa med mjölken och iskuberna. Jag tycker det är gott och svalkande nu när det är så himla varmt. Plus i kanten för att det gör det lättare att komma upp i kalciumintaget.  Inte så himla pointsrikt 3,5 för allt. Det räcker gott och väl till två glas om man vill dela med någon.


Vägning

-0,6 kg blev det idag och jag nådde mitt första delmål på 85kg. Sammanlagt har jag gått ner 5,1kg.  Som belöning skulle jag ha köpt ett par skor men jag ångrade mig och köpte ett linne, en kjol och en bok istället. Kjolen är hur fin som helst. Den är lite tajt men jag tänkte köpa något som var lite för litet så jag har något att jobba för. Lite extra motivation för mig helt enkelt.  
image20


Recap

Igår spenderade jag min värdefulla tid på akuten. 4,5 timmar satt jag där. Tills jag kom hem var kl 02. Tänka sig att jag var helt överlycklig när jag var tvungen att vakna kl 06. Usch. Jag hatar akuten och sättet dom prioriterar människor. Bara för att jag inte gapar och skriker och är allmänt överdramatisk som många var där innebar inte att jag hadde mindre ont för det. Människor har samma tröskelvärde för smärta dock kan man hantera det på olika sätt. När jag gick därifrån var jag så arg. Dom sa väntetiden var 1 timme max, vilket visade sig vara totalt osant. Kanske dags för mig att gå en teater kurs så jag kan få prioriteras för en gångs skull när jag behöver vård nästa gång.
image19
Idag var jag iaf på restaurang. Jag tycker det där med att äta ute är så himla svårt. Det känns som man tappar kontrollen över sina points och det är ingen bra känsla för mig. Fast jag tyckte jag hanterade situation väldigt bra idag. Jag beställde en räksallad med vinegrette dressing. Mitt gamla jag hade säkerligen beställt en plankstek eller en stor maffig köttbit med pommes alternativt potatisgratäng. Säkerligen hade jag sköljt ner det med flera glas vin och någon drink efteråt också för det var after work och fredag. Men icke, idag var jag stark och beställde ett glas vatten. Jag är nöjd med det beslutet. Det kändes hur bra som helst.
Vad som inte känns bra däremot är vägningen imorgon. Får se hur det går. Jag har ju följt mina points meninte motionerat alls under veckan. Det börjar verkligen bli dags att komma igång med den biten.

Världens godaste glass

image18
Min absoluta favorit sen jag var liten.  Fortfarande hur go som helst. Maximal njutning för bara 1 point. Helt fantastiskt. Min sommar är räddad.


Dagens i-lands problem

Jag har 2 par byxor i min garderob. Inte mer än så. Jag har haft fler men de har blivit för små. Jag har tom haft ett par byxor som spruckit (hur pinsamt är inte det). Det var då jag insåg att det var dags att ta tag i vikten. Jag har lovat mig själv att inte köpa ett par nya förrän jag gått ner till en eller två storlekar. Det löftet ska jag hålla.
Fast jag är jättesugen på att köpa klänningar och kjolar speciellt nu när det snart är sommar. Frågan är om det är motiverat. Jag kanske ska vänta tills alla kläder blivit tok för stora innan jag slösar pengar på det. Men det finns så mycket fint i affärerna som lockar. Jag är kluven. Tur att kontot är ganska tomt för tillfället.


Korv provencal med buljongkokt pasta

image17
Detta blev dagens middag och gott var det. Receptet är från Pastaboken. Värt att testa för dom som inte gjort det. 7,5 points per portion.

A cup of tea

En kopp te och lite tv är precis vad doktorn ordinerar. Lite avslappning och nedvarvning är skönt innan man ska gå och lägga sig. Jag är så van att lägga mig med tusen tankar i huvudet vilket är hemskt uppstressande för kroppen tror jag. Kanske därför jag drömmer så konstiga drömmar. Det ska bli ändring på det. Ska jag bli sundare så ska det vara på så många fronter som möjligt för optimalt resultat.

image16


Pinsamt...

att jag somnade på en proppfull spårvagnen och vaknade panikslagen utan att ha en aning om var jag var.  För att göra saken roligare så hade jag dreglat och alla stirrade. Men jag fick en power nap i alla fall och det är oerhört positivt. Man måste ju se livet från den ljusa sidan.

Vitlökskyckling med rostade tomater (5 points per portion)

image152 portioner

2 kycklingfileer, 165g st
40 g färskost, vitlök & örter (max 10%)

2 skivor parmaskinka
2 tsk olja

175 g små kvisttomater/el cocktailtomater

1tsk färska timjanblad (kan uteslutas)

2 msk balsam vinäger

salt och peppar

Haricots verts valfri mängd






1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär en ficka i sidan av kycklingfileerna och fyll dem med färskosten. Salta och peppra och vira en skiva parmaskinka runt varje file.

2. Lägg i ungsfast form och droppa 1,5 tsk olja över. Ställ i ugnen i ca 10 min

3. Ta ur ugnen och lägg i tomaterna. Droppa 0,5tsk olja. Strö timjanblad över tomaterna. Salta och peppra och ringla över 1 msk balsamvinäger.  Ställ  i ugnen i ytterligare 5-10 min. 
4. Tillaga haricots verts
5. Ta ut formen ur ugnen. Lägg fileerna på tallrikar. Låt den ost som runnit ur ligga kvar i formen. Häll i resten av balsamvinägern och 1 msk vatten och vispa till en sås.
6.Servera

Lätt att göra och väldigt god. Jag gjorde denna till en middagsbjudning och den var uppskattad.


Nu eller aldrig

image14
Hur bra som helst. Rekommenderas varmt.
 

Mm så gott

1,5 dl hallon, färska el frysta
4msk vaniljvisp (kelda)
1 nektarin/persika, tärnad
Blandad med varandra

Wunderbar. Gjorde det igår. Hur smaskigt som helst och kostar bara 2points.
image12

Chopsticks

image11 
Det här kan låta hur töntigt som helst men ändå. Jag älskar att äta mat med ätpinnar. Det är så himla skoj. Plus att jag vräker i mig maten långsammare vilket är jättebra. Annars kan jag ibland ha en tendens att svälja utan att tugga, el tja nästan men iaf så är det ju inte riktigt hälsosamt. Fast jag äter ju inte med ätpinnar jämt och ständigt bara då och då när tillfället och maten överenstämmer med varandra. Fast det är hur kul som helst (observera att jag är väldigt lättroad).  Jag rekommenderar alla att börja.

Vägning

-1 kg visade vågen idag. Jag är supernöjd. Nu är jag på väg. Om ett år så kanske jag är i mål. Tänka sig vilka kläder jag kan ha på mig då. Underbart. Idag var jag iaf i H&M och testade en klänning och en jättefin kjol. Men jag bestämde mig för att inte köpa dem. Fortsätter jag gå ner i vikt så kommer dom ju inte passa inom en månad eller två. Så vad är poängen med det?. Nej jag ska investera i kläder lite senare. Än är det för tidigt.

Är jag den enda?

Jag gillar inte att motionera. Det är så himla tråkigt. Men jag måste komma igång och hitta någon träningsform jag gillar. Det hjälper ju viktminskningen enormt om man rör på sig mer. Gym och jag är inte kompatibla, som vatten och olja ungefär. Skulle jag skaffa ett gymkort så skulle det nog ligga och skräpa.
Jag funderar starkt på simmning. När jag var liten så älskade jag vatten. Kanske bör jag ta upp det igen. Yoga lockar det också. Gör lite yoga övningar hemma ibland men jag tycker inte det riktigt gills som träning. Man kanske bör skriva upp sig på en kurs till hösten?. Badminton är kul det också. Fast då behöver man någon att spela med. Det skulle faktiskt vara så mycket roligare om man hade någon som ville göra samma saker. Då skulle man inte känna sig så ensam. Jag omges av "jag orkar inte " människor, "jag har inte tid" människor och "det är för dyrt" människor. Jag får helt enkelt ta tag i det själv. Lite trist bara 


Beach 09

image10

Tills dess siktar jag på att ha gått ner en hel del så jag kan ha på mig en bikini utan att må dåligt. Jag vill också kunna välja och vraka mellan alla de olika baddräkter som finns. Jag är trött på tråkiga, trista baddräkter i  "gud-vilken-ful-färg-men-den-döljer-magen+rumpa" modell. I want options!  Jag ska lyckas och så enkelt är det. No more no less.


Jordgubbar

Sitter och smaskar på jordgubbar och är glad. Sommaren är snart här och jag är glad att jag börjat gå till viktväktarna. Jag mår så mycket bättre. Plus att två biobiljetter kom med posten idag. Det är roligat att vinna något ibland.
image9

Honungs och pepparbiff ( 3 points per portion)

image8

4 port.
375 g ryggbiff skuren i tunna strimlor ( jag köper färdig strimlad)
1 tsk olja
1 gul lök, tunt skivad
1-2 vitlöksklyftor, krossad

300-500g sockerärter
1 burk minimajs, delad i mindre bitar
2 msk honung
2 msk soja
2 msk ostronsås
2 tsk krossade svartpepparkorn

1. värm olja i en stekpanna/wok. Bryn köttet på ganska stark värme. Ta upp det sedan
2. Stek lök och vitlök på lite svagare värme. Lägg i sockerärter och minimajs. Låt allt fräsa i några min.
3. Blanda ner honung, soja, ostronsås och svartpeppar. Lägg tillbaka köttet och blanda väl. Låt allt bli varmt.
4. Servera med nudlar el ris

Supergott och endast 7 points med valfri mängd nudlar el ris. Jag rekommenderar den varmt till dom som inte testat än.


Muffins

Idag har jag bakat massa muffins, närmare bestämt 50 st. Både choklad och apelsin muffins. Fast jag har inte ätit en enda eller ens smakat på smeten för den delen. De ska ges till kollegor imorgon kväll. Jag ska antagligen göra frosting också . Rena kaloribomberna de där små sakerna. Förr kunde man nästan vräka i sig 3-4 utan att ens blinka. Lite förändringar har jag allt gjort. 
image7  

Jag blir glad...

...när jag ser mina fina koppar. Jag köpte dom förra veckan från myrorna, 4st för 20kr. Jag gillar saker med lite histora bakom sig. Får en att tänka till lite och undra vem dom tillhört. Så när jag vill ha en extra kick så dricker jag te ur dessa underbara koppar. Lite lyx för en billig peng. Hur mysigt som helst. Någon gång ska jag anordna ett te party och använda dom.
image6


Delmål

Jag har suttit och tänkt på det där med delmål. Jag ska unna mig något speciellt efter varje delmål jag når. Förut unnade jag mig alltid godis eller kakor i stora mängder när jag var extra nöjd med mig själv. Jag åt i och för sig massa kakor och godis när jag var extra ledsen också. Jag åt i stort sett hela tiden ett tag där. But that's all in the past. Jag har börjat lära mig hur viktigt det är att identifera de känslor jag har och inte försöka trösta eller belöna sig med ätbara saker. Det är svårt men det går sakta framåt. 
Mina delmål är iaf i 5kg intervaller. Så det första blir 85kg.  Då ska jag unna mig själv  ett sandaler som jag spanat in på Din Sko. Oavsett  vilken storlek man än är så kan man alltid hitta ett par urläckra skor. Det är min erfarenhet.   
image5

Det gick ju bra

-1,1kg blev det idag. Det är inte illa tycker jag plus att jag fick min första guldstjärna idag. Hur nöjd som helst. Nu är det dags att börja en ny vecka med alla de utmaningar det innebär. Jag ska göra mitt bästa. Funderade lite på det där med målbilder idag eftersom dom pratade om det på mötet. Jag har ju aldrig varit normalviktig eller ens nära för den delen så det är svårt för mig att föreställa mig själv som smal. Dock har jag en målbild. Jag har aldrig någonsin kunnat ha stövlar på mig för mina vader är så himla stora. Jag har ett par stövlar hemma som jag fick i present för länge sen. Bilden jag ser framför mig är att kunna ta på mig dom utan problem med ett par riktigt snygga jeans. Det är det ultimata för mig. Det dröjer nog ett bra tag kanske närmare 20-25 kg tills dess men det är något jag ser fram emot och som peppar mig.  
image4


Semester och vägning

Jag och min älskling har bokat en resa till Tunisien i aug. Ska bli så roligt. . Det blir vår första semester tillsammans. Hur spännande som helst. Vi valde ett relativt billigt och ganska mysigt hotell. Är nojig över att något ska krångla men sån är jag. Jag måste lära mig slappna av mer.
Hur som helst är det vägning imorgon för min del. Jag hoppas vågen visar på minus. Har ätit ute denna veckan. Trots att man försökt beställa det man tror är nyttigast så är det svårt att hålla koll på pointsen. Det känns som man tappar kontrollen lite och det tycker jag personligen är jobbigt. Jag får helt enkelt vänta och se, imorgon vet jag med säkerhet.


Smoothie

image3

1 paket frysta hallon/blåbär
4dl naturell lätt youghurt
2tsk honung

Mixa och häll upp i ett eller två glas. Jag är ego så jag dricker upp allt själv.
2,5 points sammanlagt. Hur go som helst och mitt sätt att få i mig mer kalcium.


Middag

Idag åt jag fetaostbiffar med råris och ungsbakad tomat och en smarrig sallad till. 6 points för hela portionen. Gott och mättande.
  image2

Startvikt 90,1 kg

För två veckor sedan bestämde jag mig. Jag skulle tappa alla överflödiga kilo jag bar på min kropp. Efter en shoppingtur där jag upptäckte att storlek 46 på byxor började bli för litet så rann bägaren över. Nu fick det vara nog. Så vid fösta bästa tillfälle tog jag mod till mig och gick till viktväktarna. Min startvikt var 90,1 kg. Jag visste att jag hade gått upp en hel del i vikt men inte visste jag att vågen skulle stanna på den siffran. Med mina 167 cm var detta det mesta jag vägt trots att jag varit mer eller mindre överviktig sedan jag gick i grundskolan.
Nu har jag varit medlem i 2 veckor och sammanlagt gått ner -2,4 kg. Denna blogg är tillför att skriva av mig och dela med mig av allt mellan himmel och jord. Men även för att dokumentera min viktresa mot ett nytt jag.
                                            image1

RSS 2.0