Vägning

-0,2kg. Inte mycket men det går åt rätt håll. Min motivation har inte minskat ett dugg. Bara att fortsätta. Och så köpte jag boken boken Smala Italien. Verkar hur bra som helst.

Jag och min matta


Jag har gått och köpt en yogamatta. En investering i mig själv och mitt eget välbefinnande. Det är pengar väl spenderade tycker jag.

Vägning


Idag var det vägning. Hör och häpna jag hade faktiskt inte gått upp i vikt under semestern. Jag hade till och med gått ner 0,5kg. Det blir alltså 14kg totalt. Helt makalöst.

Förlovning


Det hände en till grej under resan. Min pojkvän gick ner på knä vid poolkanten sent på kvällen den 16/8 vid en månförmörkelse. Så nu är vi förlovade. Jag är så glad.


Tunisien

Semestern var ju som sagt kanon. Vi åkte till Djerba, Tunisens största ö. Vackert var det och väldigt varmt också för den delen.  Blev mycket sol och bad men mycket mat också. Det där med maten är så himla svårt under en resa. Man har i stort sätt ingen koll. Men jag drack faktiskt ingen alkohol och det slank bara ner 1 portion sorbet och 1, 1/2 glas cola.  Vi bodde på ett hotell som hette Abir med halvpension. Helt ok hotel med stor pool, egen strand och god service. De hade både frukostbuffe och middagsbuffe. Det kan jag säga var svårt. Till frukosten försökte jag hålla mig till ägg och melon/ vattenmelon då det fanns. Men ibland så slank det ner någon fransk bakelse vilket det fanns tonvis av där. Till lunch ja då fanns det inte särskilt mycket förutom olika former av mackor och pizzor med pommes frites till ( även om jag inte åt pommes). Där slank det ner en hel del mackor och några slicer pizza faktiskt. Middagen försökte jag ta ganska mycket sallad för resten av maten var indränkt i olja. Och så åt vi ju ute några gånger också och det var inte den mest fettsnåla maten precis.  Så nog har jag gått upp det tror jag men hur mycket återstår att se tills på lördag. Men jag kan säga att jag nog hade frossat mycket mer mat om jag inte tänkt mig för lite.



Vi red också kamel i Sahara. Det var helt fantastiskt även om resan fram och tillbaka inte var det.

Tillbaks

Kom hem idag. Semestern var tja i brist på andra ord totalt underbar. Nu ska jag hoppa i säng. Trött som bara den. Update imorgon

Vägning och resa

Vägning idag, -1 kg på två veckor. Det resultatet är jag nöjd med. Att fortsätta med viktminskiningen kommer bli knepigt den närmaste veckan. Jag åker till Tunisien imorgon och är där en vecka. Kan ju inte räkna points men jag ska försöka göra aktiva val. Jag har bestämt att jag inte ska dricka någon alkohol, eller läsk (antar att det inte finns light läsk där) bättre att avstå helt enkelt. Ska jag ha glass ska det vara en kula och inte tre. Maten ska jag köra tallriksmodellen och jag ska ut och röra mig så mycket det bara går. Så får jag hoppas på det bästa när jag kommer hem.

More tea please


Kaffe är inget för mig. Har aldrig lärt mig älska det som alla andra. Men te now that I like. Blir alltid lite extra glad när jag hittar en ny supergod smak som ida 

Ostbågar på en fredag.

Olws ostbågar. 4 points för 30g. Det är jag värd en fredagskväll efter jobbet.
Förr hade jag nog ätit betydligt mer än så. Fascinerade hur man utvecklas. Självkontroll det hade jag nog inte förr. En 300g påse hade nog försvunnit utan större problem.  

RSS 2.0