Vi va la blåbär



Säsongen för jordgubbar är slut. Desto mer blåbär åt folket. Så himla gott.

Vägning

Jag vägde mig idag hos viktväktarna. Har inte kunnat gå på över 2 veckor. Hade gått ner 1,3kg och fick min fjärde guldstjärna. Jag är helt besatt av dom där guldstjärnorna så jag har varit superglad idag.


Cookies



Dessa kakor är så himla goda. Måste bara få berätta. Kostar 2,5 points st men det är det absolut värt tycker jag.

Varför?

Helgen spenderades i Halmstad. Det var väldigt trevligt förutom en sak. Det ständiga tjatet om mina points. Jag vet att de inte menar illa men ändå. Det drevs väldigt mycket med viktväktarna. Allt jag stoppade i mig granskades och folk förundrades över det. Varför äter du det? Kan du inte äta vanlig youghurt? Måste det vara light? Light produkter är ju inte bra för kroppen!. Det där är rena råttgiftet. Jag skulle aldrig stoppa det i min kropp etc etc etc.

Jag förstår inte varför folk inte bara kan acceptera att det är jag som bestämmer vad jag stoppar i min kropp. Varför är det så svårt att förstå att jag inte vill ha en pizza utan en sallad. Eller att jag väljer att dricka light läsk istället för vanlig läsk. Jag kanske väljer att låta bli potatisgratängen gjord på grädde och ta en bakpotatis. Det är mitt val. Viktväktarna har fungerat utmärkt för mig och jag tänker fortsätta med det. Det är mitt liv och ingen annans.

Läkerol



De nya smakerna är så himla goda och kostar bara 0,5 points per ask. So totally worth it.  

Knölar

Jag har fått två knölar i armhålan vid höger arm. Det känns som den ena växer dessutom. Frågan är om jag ska uppsöka läkare eller avvakta några veckor.  

Vägning

-0,9 kg. Most excellent. Supernöjd. Nästa vägning blir inte förrän om 2v men jag ska kämpa på. Sammanlagt har det iaf blivit -11,2kg. Underbart.

que serra serra, what ever will be will be...

Imorgon vägning. Jag är jättenervös...

Alt till chips kanske?

 Dessa är faktiskt hyfsat goa Minimal 5%. 7 points för hela påsen som är på 100 g och 100g är mycket kan jag säga. 50g för 3,5 points kan man unna sig då och då. Hur bra som helst när pojkvännen smaskar på sitt chips.

Happy



Något som gör mig glad är gamla fina saker. Gamla koppar exempelvis. Jag har en egen liten samling. Allt fyndat på second hand butiker. Någon dag ska jag fixa ett te party. Det enda som fattas är ett kakfat och en tekanna. Men jag letar på för fullt.

Kesella dessert

Kesella dessert (1 portion)

90g kesella lätt dvs 6msk
Valfria frysta bär, jag använde hallon
1tsk flytande honung

1. Mixa samman kesella och bären med en stavmixer alt vanlig mixer. Mixa inte för länge då bären vattnar sig. 

2. Ringla på honung. Garnera med bär

1,5 points blir det sammanlagt. Gott och svalkande.   

Muslibar tips.

Vill tipsa om dessa muslibarer. Har man en Lidl nära sig så är det värt att köpa och ha hemma när man vill ha något gott att mumsa på. Räknade ut att det var;
2,5 points för chokladensmaken
2 points för tranbär smaken
2 points för körsbär och mjölk smaken.

Man får 8st i en förpackning. Jag köpte 1 förpackning av varje, kostade 38kr sammanlagt. Prisvärt och inte så pointsrikt.

Vägning

Iom att vv har stängt på lördagar så gick jag och vägde mig idag. Jag var inte särskilt optimistisk, kände mig svullen och stor. Men till min stora förfvåning visade vågen minus, närmare bestämt -1,3kg. Nu väger jag under 80kg och nådde också 10% målet. Kan inte vara gladare idag.


För att fira gick jag, pojkvännen och lillasyster till stranden och solade och grillade. Jag tog årets första dopp. Lite sent men ändå. Det var fortfarande svinkallt. Stackars pojkvännen min gjorde en vurpa och slog sig. Titta på hans stackars ben. Massa synd om honom.

Idag vill jag äta precis allt.

Ibland vill man bara stoppa i sig allt som finns i skafferiet. Tur att man inte gör det nu för tiden. Utveckling tror jag det kallas för min del. Unna mig själv något gott gör jag men jag sätter gränser. Det är något nytt. Förr var det alltid ett allt eller inget tänk. " Har jag ätit två chokladkakor kan jag lika gärna äta hela paketet"  eller "Jag äter godispåsen idag men jag jag ska börja sköta mig imorgon". Problemet var att jag skötte mig aldrig dagen efter, hur många gånger jag än lovade. Någonstans börjar man ändå förändras när man når en punkt då man inte gillar det man ser i spegeln. Så var det för min del.
Idag är inte motivationen på topp kan jag säga. Men jag håller mina points hur svårt det än är. Inga om och men. Jag har bestämnt mig för att gå ner och ibland kan det  vara tufft. Det accepterar jag.  

RSS 2.0