Happy day





Nya skor som min älskling köpte till mig och en smaskig mozzarella sallad. Det kan inte bli bättre för tillfället.
Skorna kostade 250kr på bianco. Världens reafynd. Jag valde, pojkvännen betalade.

Vägning

-1,1kg blev det idag. Det var visserligen över 2 veckor pga att det var stängt förra helgen men ändå. Fick min tredje guldstjärna så jag är superglad. Nu är 10% nära. Synd bara att viktväktarna stänger sin lördagsgrupp på sommaren. Nu kommer det vara mycket svårare att hitta tider då man kan väga sig. Men det ska nog gå bara man vill det.

Motion

Jag har varit riktigt dålig på det där med motion. Det ska bli ändrig på det. Jag ska från och med imorgon göra följande saker: 
   - Motionera 3-4 ggr per vecka i 30-60min per gång
   - Köpa en stegräknare så fort tillfälle ges
   - Försöka aktivera mina vänner + pojkvän. Istället för fika kanske man kan gå och spela badminton el något. 
   - Tänka på vardagsmotionen.
   - Leta efter en motionsform som jag tycker är extremt roligt att utföra.
 


Jag vann



Ett par biljetter fanns i min brevlåda när jag kom hem idag. Tänka sig att man vann. Fun times.

Kyckling och riswok

När man är bjuden hem till en vän och det inte finns tillgång till en våg så är duoval helt utmärkt. Jag improviserade ihop denna rätt en gång och den var supergod.

Kyckling och riswok
1tsk olja
Valfri mängd kycklingfile'
Valrfi mängd råris
1 påse wokgrönsaker
Soja
Svartpeppar

1. Strimla el tärna kyckling och stek i oljan i en stekpanna
2. Tina woken och blanda ner med kycklingen
3. Häll ner önskad mängd soja
4. Koka upp ris och blanda ner det i kycklingwoken, peppra
5. Servera och ät tills du blir lagom mätt

Pointsvärde blir 8.

Glad midsommar


 Foto: Tobias Wiklund

Glad midsommar till er alla.
Och stort tack för alla uppmuntrande kommentarer,
det värmer verkligen. Jag mår redan mycket bättre.

Bad day...

Idag har jag inte haft större lust till något. Har haft ont och har fortfarande ont i magen. Orken att göra någon har inte funnits där. Smärtan har tröttat ut mig. Så i brist på inspiration lagade jag detta:
2 port ( 8,5p per portion med pastan inkluderat)
2 dl pastasås tomat basilika
200g Hälsans kök vegetariska bullar
Pasta i valfri mängd

1. Stek bullarna.
2. Tillsätt såsen
3. Servera med pasta.



Åkte därefter till akuten på inrådan av mina kära föräldrar och vänner samt en snäll sköterska som pratade med mig på telefon från sjukvårdsrådgivningen. 
Resultatet blev dagens shopping som syns till höger. Jag hoppas det hjälper och hjälper snart då  jag fasar inför natten. Igår fick jag knappt en blund pga smärtan. 
Man får helt enkelt hoppas på det bästa.

A shot today keeps the hepatitis away

Idag har jag vaccinerat mig. Sista sprutan mot Hepatit B och första mot Hepatit A. Mina båda armar värker. Det var aningen dyrt trots att jag fick studentrabatt. Men det känns skönt att ha skyddet inför tunisen resan.

Dumma beslut

Idag och igår har jag haft extremt ont. Jag tänkte berätta varför;
När jag var 15 år lyckades jag efter massa tjat övertyga min kära mamma att beställa bantningspiller till mig. Jag hade hittat info i något vi fått hemskickad och naiv och desperat som man är när man är ung, dum och har smalheltsdrömmar trodde jag att de skulle funka. Det lät ju så enkelt. Bara det skulle egentligen fått mig att inse att det var för bra för att vara sant. Så när de väl kom åt jag 3 tabletter per dag i 3 veckor. Varför slutatde jag då? Delvis för att det inte gav resultat men som bieffekt fick jag så akuta magsmärtor att vi fick åka till sjukhuset mitt i natten.

Visade sig att tabletterna hade irriterat min mage till en sån grad att jag fått magsår. Det läkte efter massa mediciner men det blev aldrig riktigt bättre. Jag har vad läkaren enkelt kallar kronisk magkatarr. Det är ett helvete. Ibland har jag så ont att jag gråter, andra nätter kan jag inte sova av smärta. Fast det är bara ibland. Vanligtvis har jag bara en molande smärta som kommer och går över dagen. Om någon nämner en mag medicin så har jag testat den och antaglien i flera kurer. Nexium, Losec, Pantaloc, Lanzo, Novaluzid mm, you name it I took it.  I stort sett allt kan utlösa det, cola light, kryddor, ingefära, frukt. Så jag gjorde det stora misstaget att äta sushi med massa ingefära och wasabi. Sen igår natt har jag fått betala priset. Det känns inte bra. But you live and learn.

 

Dagens middag

Korvpanna med lök och majs. Receptet hittar man i pastakokboken. Gott, mättande och går snabbt att laga.

4 port, 3,5 points per portion 
200g måltidskorv (max 10%), strimlad
2 gula lökar hackade
1 msk mjöl
1 msk margarin
2 msk tomatpure
1 1/2 dl lättmjölk
1 1/2 dl köttbuljong
1 tsk oregano
250 g broccoli delad i mindre bitar
2 dl majs


1. Fräs lök i margarinet
2. Tillsätt korv, tomatpure, mjöl och oregano
3. Häll i mjölken och buljongen. Låt puttra i någon minut
4. Tillsätt majs och broccoli. Låt puttra tills broccolin blir mjuk och servera med pasta ( 7,5 points med valfri mängd pasta).

Lev livet lättare

Denna bok köpte jag igår hos viktväktarna.
Jag älskar kokböcker och den innehåller en
hel del smarriga nya recept och många
gamla godingar. Jag tror det är en
bra investering a la' 95kr.

Vägning

-0,9kg. Jag är jättenöjd.

Update

Att älska som en porrstjärna. Nu har äntligen läst klart den, alla 600 sidor.
Var den bra? Nej
Var den dålig? Nej
Var den läsvärd? Mja ibland
Slösade jag min tid med att läsa? Kanske
Rekommenderas den? Tveksamt nja. 

För övrigt är det vägning imorgon. Nervöst, får se hur det går. Igår överskred jag nämligen mitt pointsantal för dagen genom att äta ananas. Jag hade sparat en massa points men ändå det känns inte sådär 100% bra. Och förra veckan hade jag ju knappt gått ner någonting. Så förväntningarna är inte på topp. Men men det är bara och vänta och se.

Typiskt

Typiskt min tur. Idag har jag:
Tappat rösten vilket gör att jag låter som en mus som någon håller på att styrpa.
Har fruktansvärt ont i halsen.
Lyckats stäckta någon muskel i mitt högra lår så jag ser ut som ett stort mongo när jag går upp för trappor eller anstränger mig. Ibland kan jag verkligen vara hur klumpig som helst.  
Fan-freakin'- tastic säger jag bara


Min lista

Inspirerad av en annan bloggare skriver jag följande lista:  

Jag längtar tills jag kan:
1. Ha på mig snygga jeans i en normal storlek
2. Kunna ha klänningar utan att låren skaver mot varandra
3. Få på mig ett par stövlar. Vaderna är så himla stora så det går ju inte nu.
4. Köpa en bikini och vara nöjd med hur jag ser ut i den.
5. Slippa vara så trött.


Delsjön

Dagen har spenderats vid delsjön med ett gäng vänner. Hur mysigt som helst. Jag gjorde mackor och morotsstavar. Tog även med mig skivad vattenmelon och jordgubber + massa att vatten. Höll mig inom pointsramen galant. Så jag är nöjd. Jag är ännu mer nöjd att vi promenerade i ca 50 min idag.  Så lite motion blev det.  

Dock har jag haft så himla ont i halsen idag och hostat en del. Jag hoppas att det går över snarast och inte blir värre. Att ha halsont är katastrofalt irriterande.

Vägning

-0,3 kg idag. Blev lite besviken men ett minus är ändå allitd något. 0,3 kg ner per vecka blir ändå runt 15,5kg på ett helt år och det är inte fy skam det. Jag ska vara positiv och tänka på att jag ändå gått ner 7kg totalt nu och det är inte lite det. Det är bara att kämpa på. Ska försöka komma igång med motionen denna vecka också. Får se hur det hela går.

Finding nemo

Idag åt jag sushi. Älskar känslan när wasabin bränner i näsan. Gott och pointsfattigt är det i alla fall. Otroligt att jag gillar det då jag inte gillar fisk överhuvudtaget annars. Men av någon anledning älskar jag sushi. Kankse för att det inte smakar fisk så mycket eller luktar det för den delen heller.  

Förövrigt bakar jag tårtor för fullt. Min pappa fyller 50 imorgon och jag har fått det stora straffet...uhmm jag menar äran att baka tårtor tills dess. Jag håller på att baka en fryst chokladmoussetårta med syrlig chokladglasyr. Och imorgon ska jag baka tårta med marmorerad glasyr och en prinsesstårta. Men observera jag tänker inte äta någon av dom. Pointsen är skyhöga då massa grädde, choklad och smör är involverade. Då avstår jag hellre.

Shopping


Denna klänning köptes idag från H&M. Riktigt fin och sommrig och dessutom i en storlek mindre än vad jag hade för 2 mån sedan. Vilket är helt lysnade!


I ate a whole Zoo

För 0,5 points st är Zoo klubbor helt underbara. Var på bio idag och såg Street Kings. Mest för att undanfly värmen och hamna på ett ställe med luftkonditionering. Då passade jag på att köpa ett helt gäng klubbor. Bra att ha hemma och mumsa på då och då. Filmen var för övrigt helt ok. Jag gillade den mest för att det var gratis. Och gratis är som alla vet alltid bra.

Världens goaste cheesecake

Receptet hittade jag på en akutmottagningen. Och det är hur gott som helst och ffa väldigt lätt att laga. Min pojkvän älskade den. Rekommenderas mycket varmt.  

15 Bitar ( 3 points per bit) el 10 bitar (4,5 points per bit)
40 g smör el margarin
100 g digestivekex (ca 7-8st)
Fyllning:
3 gelatinblad
2 dl lättmjölk
1 dl socker
250 g kesella lätt 1%
300g philadelphia light
1dl pressad lime (6-7 st lime)
1 msk finrivet limeskal
Rårörda bär:
400-500g frysta bär
2msk florsocker

1. Förbered botten. Smält smöret och låt svalna. Smula kexen med fingrarna alt matberedare el mortel. Blanda smulorna med smöret. Fördela blandningen i botten på en form ca 24 cm i diameter med löstagbara kanter. Pressa samman så att det blir en kompakt botten.

2. Blötlägg gelatinbladen 5-10 min i kallt vatten. Koka upp 1dl mjölk med sockret. Lyft upp gelatinbladen och lägg dem i den varma mjölken. Rör tills det löst sig ordentligt.

3. Blanda kesella, philadelphia ost, pressad lime och limeskal i en bunke. Vispa slätt försiktigt. Vispar man för mycket så tunnas smeten ut.

4. Blanda den varma gelatinmjölken med kvarvarande 1dl mjölk. Vänd ner mjölken i blandningen och vänd runt noga så det blandas helt. Häll smeten över digestivebotten och jämna till ytan med en slickepott om det behövs. Plasta över och låt stela i kyl ca 5-7 timmar.

5. Avlägsna formen och skär i bitar. Servera med bären. Låt bären tina lite först och rör ner florsockret.

Earrings



Jag hittade världens läckraste örhängen från H&M för 40 kr.

Mm smarrigt

Det här var så himla gott. Hittade det på viktväktarforumet och testade. 
3 points för allt

1 digestivekex
3 msk kesella vanilj
frysta/ färska /tinade hallon.

1. Häll hälften av hallonen i ett glas. Smula halva digestivekexen på och lägg på 1,5 msk kesella vanilj
2. Gör likadant med andra lagret och ät och njut

  

RSS 2.0