Vitlökskyckling med rostade tomater (5 points per portion)

image152 portioner

2 kycklingfileer, 165g st
40 g färskost, vitlök & örter (max 10%)

2 skivor parmaskinka
2 tsk olja

175 g små kvisttomater/el cocktailtomater

1tsk färska timjanblad (kan uteslutas)

2 msk balsam vinäger

salt och peppar

Haricots verts valfri mängd






1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär en ficka i sidan av kycklingfileerna och fyll dem med färskosten. Salta och peppra och vira en skiva parmaskinka runt varje file.

2. Lägg i ungsfast form och droppa 1,5 tsk olja över. Ställ i ugnen i ca 10 min

3. Ta ur ugnen och lägg i tomaterna. Droppa 0,5tsk olja. Strö timjanblad över tomaterna. Salta och peppra och ringla över 1 msk balsamvinäger.  Ställ  i ugnen i ytterligare 5-10 min. 
4. Tillaga haricots verts
5. Ta ut formen ur ugnen. Lägg fileerna på tallrikar. Låt den ost som runnit ur ligga kvar i formen. Häll i resten av balsamvinägern och 1 msk vatten och vispa till en sås.
6.Servera

Lätt att göra och väldigt god. Jag gjorde denna till en middagsbjudning och den var uppskattad.


Kommentarer
Postat av: Ida

Mmmm, nu vart man ju hungrig ju när man såg den där smarriga bilden =)

2008-05-20 @ 13:02:33
URL: http://goinglow.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0