Vitlökskyckling med rostade tomater (5 points per portion)
2 portioner
2 kycklingfileer, 165g st
40 g färskost, vitlök & örter (max 10%)
2 skivor parmaskinka
2 tsk olja
175 g små kvisttomater/el cocktailtomater
1tsk färska timjanblad (kan uteslutas)
2 msk balsam vinäger
salt och peppar
Haricots verts valfri mängd
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär en ficka i sidan av kycklingfileerna och fyll dem med färskosten. Salta och peppra och vira en skiva parmaskinka runt varje file.
2. Lägg i ungsfast form och droppa 1,5 tsk olja över. Ställ i ugnen i ca 10 min
3. Ta ur ugnen och lägg i tomaterna. Droppa 0,5tsk olja. Strö timjanblad över tomaterna. Salta och peppra och ringla över 1 msk balsamvinäger. Ställ i ugnen i ytterligare 5-10 min.
4. Tillaga haricots verts
5. Ta ut formen ur ugnen. Lägg fileerna på tallrikar. Låt den ost som runnit ur ligga kvar i formen. Häll i resten av balsamvinägern och 1 msk vatten och vispa till en sås.
6.Servera
Lätt att göra och väldigt god. Jag gjorde denna till en middagsbjudning och den var uppskattad.
Mmmm, nu vart man ju hungrig ju när man såg den där smarriga bilden =)